2011-06-30 17:31:35• hírek • Szatmar.ro

A VSK 65. Európában

A bajnoki és kupa ezüst nem csak Romániában helyezte el végérvényesen a kosárlabda-térképen a Szatmárnémeti VSK női csapatát, hanem Európában is: a mértékadó eurosbasket.com ranglistáján Dan Fleseriu csapat a 65. helyen kapott besorolást.

Az öreg kontinens száz legjobb csapatát felvonultató rangsorban további három román együttes kapott helyet: a bajnok és kupagyőztes Arad az 55., a Rapid a 93., a Craiova pedig a 98. helyen áll. Magyarországról ennél eggyel több, azaz összesen öt gárda fért be a legjobb százba: Pécs a 17., Sopron a 18., Győr a 48., Szeged a 60., Zalaegerszeg pedig a 71. helyen áll. A rangsort a spanyol Salamanca vezeti az orosz Ekatyerinburg és Szpartak Moszkva valamint a francia Bourges előtt.

A lista készítői elsősorban a hazai bajnokságban elért eredményeket vették figyelembe, majd a nemzetközi kupaszereplést, ám itt súlyozva (azaz figyelembe vették, hogy az illető együttes melyik kupasorozatban ért el az eredményeket), végül pedig beszámították az elmúlt öt év teljesítményét is.

Szintén a VSK-val kapcsolatos hír, hogy a következő szezonban ismét visszatér a Targoviste. A 2010-es bajnok a legutóbbi szezonban anyagi okok miatt nem vett részt a pontvadászatban, most viszont kedvezően alakultak számukra a dolgok és ismét ott lesznek az élvonalban. A második osztályból feljutó Sepsiszentgyörgy BBALL6 fuzionál az eddig is a legjobbak között szereplő Sepsi BC Sepsiszentgyörgy csapatával. Az így megüresedett helyet a másodosztály harmadik és negyedik helyezettje nem kívánta betölteni, így a szövetség felajánlotta a lehetőséget a Targovistének. A hírek szerint az együttest a bajnoki címre vezető Cristian Tănase fogja irányítani, és három játékos (Alexandra Uiuiu, Elena Dincă, Chrissy Givens) már alá is írt, és megegyeztek az ukrán Olena Ogorodnikovával, Olena Samburskával és Olena Zerzerunovával is.

Ez azt jelenti, hogy Marosvásárhelyi BC Nova Vita mellett Targoviste lesz az élvonal másik újonca.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: